Život jde dál

Tento článek jsem měl napsat již dříve, ale nešlo to. Jsou to novinky, které jsem nechtěl ani zažít ani slyšet, natož o nich psát.

Jezz se mi nezdála, proto jsem ji nechal vyšetřit, přešetřit. Krevní testy nám prozradili, že má disfunkci štítné žlázy, což znamená že začala brát léky. Říkal jsem si což, není už nejmladší, tak holt bude zobat.

Mezitím jsem s radostí uchovnil mladou Akiru. Nevím proč, nic tomu nenasvědčovalo, ale když už jsem jel na kontrolní náběry s Jezz, tak vezmu i Akiru, pro klid duše. Jezz po dvouměsíční kůře stav stabilizován, ouha Akira měla nižší hodnoty. Takže jednoduše: je to dědičné a Akira si to od mamky vzala. Vzhledem k tomu jsem se rozhodl nepokračovat v chovu na Akiře, nebylo by to správné z hlediska pravděpodobnosti přenosu dále na potomstvo.

Takže pokračování naší chovné stanice se odkládá na neurčito, až nastane ten pravý čas, kdy budu vybírat novou čubičku, tak o mne asi hodně lidí uslyší:) doufám a věřím že i ostatní chovatelé jsou čestní a zakládají si na zdraví svých chovů.

Nyní si naše smečka užívá života bez výstav, žijeme pouze pohybem, výlety a další námi oblíbenou činností.

V lepších časech nashledanou.

Chovatelská stanice JEZZABELLE

Tyršova 127
373 44 Zliv

alternativně Zlatá Koruna
+420 602 753 153 prochazka.frana@email.cz
Vytvořeno službou Webnode